Wednesday, 15 August 2012

Salam aidilfitri 2012

Assalamualaikum w.b.t..
 Selamat berpose sume.. Mcm mana dgn ibadah pose tahun ni..? Better atau biasa2 aje? http://www.emocutez.comTepuk dada tanya iman. Lagi beberapa hari kita akan menyambut kedatangan Syawal. Memang hebat kite shopping2 kan? Saya pon dah berapa banyak habis semata2 nak beraya.http://www.emocutez.com Tapi masa Ramadhan..... hampeh takde kemajuan pon. Tapi, di bulan Syawal ni banyak chance Allah bagi kat kite nak topup pahala kita. Nak tahu apa dia? .......... Solat hari raya aidilfitri......... .......... Ziarah sanak saudara dan jiran tetangga...... .......... Puasa 6 di bulan syawal........ .......... Mandi sunat aidul Fitri (sbl solat).... Yang ni aje lah yang saya tahu dan yang saya ingat. Kalau ada sesape yang tahu apa lagi chance nk topup pahala khusus di bulan Syawal boleh share. Dapat jugak manfaat kalau diamalkan. Insya Allah.. Dikesempatan ini juga, saya PEMILIK NOTA KECILKU ingin memohon kemaafan kepada semua andai kata ada yang terguris hati dan perasaan sama ada secara sengaja atau tidak. Mohon dimaafkan.

Saturday, 4 August 2012

Kemunculan 2012

Assalamualaikum...

Apa khabar bloggers sekalian? Kenapa dah lama tak menulis? http://www.emocutez.comSebabnya.. saya nak biasakan diri dengan masa berkerja dan bermain-main. Alhamdulillah.. selepas lama menanti akhirnya saya telah sah menjadi pendidik. Hepi... http://www.emocutez.com Hepi...http://www.emocutez.com penat... hehehe.. semua ada. Kalau kerja tak penat bermakna curi tulang. Bermakna, saya tak curi tulang ke? Hohoho saya telah angkat bakul sendiri.


Nasihat saya, cubalah komitmen dan jujur dengan tugas yang diberi. Kalau tak, macam mana kita nak dapat keberkatan melalui gaji kita. Bila hidup tak berkat, hati tak tenang. Apa yang tak best didengar bila kita salahkan takdir. Padahal kita dah buat silap iaitu mencemar hidup kita dengan sikap tidak jujur. No! No! No! try to avoid ok?


Setiap hari kerja saya ialah melayan anak-anak kecil  tapi, layanan berserta dengan didikan. Sejak kecil kita nak semai anak-anak dengan perkara positif saje. Berat tanggungjawab ni sebab saya ni kan manusia biasa. Kadang-kadang tak perasan buat something yang negatif. Tup tup tengok mereka dah tiru. Baru lah terfikir "ini ke yang aku buat.. eii teruk teruk"http://www.emocutez.com. Kanak-kanak kan peniru terhebat di dunia. So... beware!!!!  Sape-sape yang dah ada anak, hati-hati tau. Yang belum ada anak macam saya ni latih diri jadi positif. Siapa yang tak nak anak yang baik, angkat tangan!!!  Erm.... saya tak nampak pon ada yang nak anak jahat. Semua nak yang baik-baik aje. Jadi, latih diri menjadi baik supaya dapat zuriat yang lebih baik. Insya Allah yeah!!!




Wassalam..