Saturday, 4 August 2012

Kemunculan 2012

Assalamualaikum...

Apa khabar bloggers sekalian? Kenapa dah lama tak menulis? http://www.emocutez.comSebabnya.. saya nak biasakan diri dengan masa berkerja dan bermain-main. Alhamdulillah.. selepas lama menanti akhirnya saya telah sah menjadi pendidik. Hepi... http://www.emocutez.com Hepi...http://www.emocutez.com penat... hehehe.. semua ada. Kalau kerja tak penat bermakna curi tulang. Bermakna, saya tak curi tulang ke? Hohoho saya telah angkat bakul sendiri.


Nasihat saya, cubalah komitmen dan jujur dengan tugas yang diberi. Kalau tak, macam mana kita nak dapat keberkatan melalui gaji kita. Bila hidup tak berkat, hati tak tenang. Apa yang tak best didengar bila kita salahkan takdir. Padahal kita dah buat silap iaitu mencemar hidup kita dengan sikap tidak jujur. No! No! No! try to avoid ok?


Setiap hari kerja saya ialah melayan anak-anak kecil  tapi, layanan berserta dengan didikan. Sejak kecil kita nak semai anak-anak dengan perkara positif saje. Berat tanggungjawab ni sebab saya ni kan manusia biasa. Kadang-kadang tak perasan buat something yang negatif. Tup tup tengok mereka dah tiru. Baru lah terfikir "ini ke yang aku buat.. eii teruk teruk"http://www.emocutez.com. Kanak-kanak kan peniru terhebat di dunia. So... beware!!!!  Sape-sape yang dah ada anak, hati-hati tau. Yang belum ada anak macam saya ni latih diri jadi positif. Siapa yang tak nak anak yang baik, angkat tangan!!!  Erm.... saya tak nampak pon ada yang nak anak jahat. Semua nak yang baik-baik aje. Jadi, latih diri menjadi baik supaya dapat zuriat yang lebih baik. Insya Allah yeah!!!
Wassalam..

1 teguran:

Rina Ellisa said...

i follow u :)

Post a Comment